Uitzendbureaus: een belangrijke motor voor de economie

marketing voor uitzendbureau's

Uitzendbureaus zijn een belangrijk deel van onze economie. Uitzendbureaus zorgen ervoor dat werkzoekenden aan vacatures gekoppeld worden. Ook met het internet is het namelijk niet te doen om als werkzoekende alle beschikbare vacatures te vinden, of om als werkgever in één keer veel werkzoekenden te vinden. Uitzendbureaus vormen een belangrijk middenstuk in dit proces. Maar hoewel het internet uitzendbureaus niet overbodig heeft gemaakt heeft het wel tot nieuwe uitdagingen geleid. Marketing voor uitzendbureaus is bijvoorbeeld een stuk moeilijker geworden. Waar werkzoekenden voorheen wel eens in de buurt van een uitzendbureau kwamen, of zich bij het lokale uitzendbureau inschreven is dat iets wat tegenwoordig niet meer gebeurt.

Social media: zowel een uitdaging als een kans

Social media zijn in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijk communicatiekanaal voor uitzendbureaus en werkzoekenden. Er bevinden zich veel werkzoekenden, maar tegelijkertijd is het ook een nieuw speelveld waar je je als bestaande partij op moet aanpassen. En dat brengt risico’s met zich mee. De meeste werkzoekenden zijn op dit moment jongeren. Een groot sociaal netwerk onder jongeren is Facebooks Instagram. Het is daarom belangrijk dat je de werkzoekenden die zich hier bevinden goed kan bereiken. Instagram advertising is daarom een belangrijk middel om nog aan nieuwe werkzoekenden te komen.

De andere kansen die het internet uitzendbureaus biedt

Het internet biedt uitzendbureaus ook andere kansen. Hoewel een groot deel van het online uitzendwerk inmiddels via Randstad of Indeed verloopt is nog altijd ruimte voor nieuwe en lokale spelers. Ben jij bijvoorbeeld een lokaal uitzendbureau dat eigenlijk nog nooit online actief is geweest? Dan heb je online niets meer te verliezen. Begin allereerst met een website, je hoeft niet te weten hoe websites werken, je namelijk ook iemand betalen om een website voor je te maken. Sterker nog, je kan je hele online strategie uitbesteden aan een marketingfirma. De kans dat dit zich snel terugverdiend is best groot.

Uitzendbureaus zijn een belangrijk deel van onze economie. Uitzendbureaus zorgen ervoor dat werkzoekenden aan vacatures gekoppeld worden. Ook met het…

Leave a Reply

Your email address will not be published.