Een stap in de wereld van Internet Marketing

Ben jij ook veel gaan online shoppen toen de wereld nog in lockdown zat tijdens de Covid-19 pandemie? Heb jij ook vaker je eten besteld en heb je meer dingen uitgeprobeerd, in plaats van dat je sushi besteld bij dezelfde sushi plek? Dan heb jij ook deel genomen aan het phenomeen internet marketing, die enorm groeide tijdens de lockdown. Want niet alleen jij bestelde veel, heel Nederland zorgde ervoor dat bezorgers het druk hadden! Naar aanleiding van vorig jaar zijn veel bedrijven zich daarom meer gaan verdiepen in internet marketing en hoe dit voor hun bedrijf meer omzet kan gaan betekenen. Als een bedrijf geen tijd heeft om de internet marketing strategie zelf uit te voeren dan laten ze dit doen door bedrijven zoals PositiveDigits die de volgende internet marketing strategieën toepassen:

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, deze internet marketing techniek focust zich op het feit dat een consument in een zoekmachine zoekt naar een product en dienst. Dit resulteert zich in vele paginas aan resultaten. Maar meeste consumenten kijken niet verder dan de eerste of tweede pagina. Daarom is het belangrijk voor een bedrijf om op de eerste pagina te verschijnen wanneer een consument naar hen zoekt. Hiervoor wordt zoekmachine optimalisatie ingevoerd. Daarmee zorgt een internet marketeer ervoor dat er zoveel mogelijk linkjes van het bedrijf over het internet worden verspreid die in relatie staan tot het bedrijf en wat het bedrijf verkoopt. 

Zoekmachine adverteren

Een andere manier om in te spelen op de zoekmachine is door advertenties te kopen op de zoekmachine. De consument zoekt dan weer naar een product of dienst en op de vele paginas worden ook advertenties boven de resultaten weergegeven. Deze advertenties zijn voor consumenten de ideale manier om snel te vinden wat ze zoeken. Zo een advertentie kan je via de zoekmachine kopen voor een bepaalde tijd voor een bepaald keyword. Je kan bijvoorbeeld voor hondenvoer op de resultatenpagina van het keyword ‘’hondenvoer kopen’’ het hondenvoer laten adverteren dat jij verkoopt!

 

Ben jij ook veel gaan online shoppen toen de wereld nog in lockdown zat tijdens de Covid-19 pandemie? Heb jij…

Leave a Reply

Your email address will not be published.