Wat is linkbuilden?

Als website-eigenaar heb je vast wel eens van het begrip linkbuilden gehoord, maar wat is het nou precies? Om hoog te ranken in de zoekmachines worden honderden factoren meegenomen. De backlinks naar jouw website heeft als een van deze factoren een grote invloed op jouw rankings. Het is dan ook belangrijk dat jij als website-eigenaar ervoor zorgt dat jouw backlinkprofiel er goed uit ziet. Dit kan je doen door te linkbuilden, maar hoe werkt dit precies? In dit artikel vertellen we daar meer over.

 

Wat is linkbuilden precies?

Linkbuilden is eigenlijk het actief bezig zijn met het verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website. Dit met als doel om een hogere waardering te krijgen van Google en/of andere zoekmachines. Deze waardering moet er dan voor zorgen dat jij beter rankt op bepaalde keywords. De waardering ontstaat doordat de backlinks een belangrijk signaal van relevantie geven aan Google. Het is echter wel belangrijk dat je er voor zorgt dat dit natuurlijk gebeurd. Wanneer Google merkt dat je op een onnatuurlijke manier linkjes vergaard, dan kan jouw website gestraft worden.

 

Manieren van linkbuilden

Over het algemeen zijn er vijf manieren hoe je kan linkbuilden. Binnen deze manieren zijn er nog verschillende methodes hoe je de manieren kan uitvoeren. Dit zijn de manieren:

  1. Het zelf toevoegen van backlinks naar jouw website. Dit kan je doen op bedrijvengidsen, social media accounts of bij het commenten op blogs.
  2. Backlinks vragen op websites. Het vragen van een backlink is vaak lastig, want wat kan jij voor die website betekenen? Wanneer er over jou geschreven wordt of wanneer jij content kan leveren voor die website is het wel handig om een backlink te vragen.
  3. Het verdienen van backlinks door goede content te plaatsen dat andere websites delen. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer je een mooie infographic hebt gemaakt die andere websites delen met een backlink naar jouw website.
  4. Het kopen of ruilen van backlinks is nog steeds de meest gebruikte manier van linkbuilden. Echter is het wel belangrijk dat je geen spammy links binnenhaalt via deze manier.
  5. Het controleren of je backlinks nog kloppen. Het kan namelijk zo zijn dat oude verwijzingen naar 404 pagina’s leiden en dit wil je voorkomen.

Wil jij jouw linkbuilding uitbesteden aan een team vol professionals? Bij de Reputatiefabriek hebben ze al jaren ervaring met diverse linkbuildingmethodes.

Als website-eigenaar heb je vast wel eens van het begrip linkbuilden gehoord, maar wat is het nou precies? Om hoog…

Leave a Reply

Your email address will not be published.