Genereer meer webautoriteit met strategie

Genereer meer webautoriteit met strategie

Linkbuilding is de techniek die bestaat uit het creëren van externe links voor een domein om webautoriteit te genereren en daardoor de organische positionering van zoekmachines te verbeteren.

Weet jij wat het is om een ​​linkbuilding strategie uit te voeren? Als jij één van degenen bent die nog sceptisch staat tegenover de verschillende technieken die je kunt toepassen om jezelf boven je concurrenten te positioneren, komt dat omdat je nog niet hebt besloten om de sprong te wagen met je eigen linkstrategie.

Investeren in SEO

Als er veel bedrijven zijn die terughoudend zijn om te investeren in SEO of een SEO-consultant, dan is dat om twee redenen; ofwel zijn ze niet op de hoogte van alle voordelen of hebben ze niet de tools om ervan te profiteren.

Het is waar dat, zoals bij elke strategie, linkbuilding enige tijd nodig heeft om resultaten te geven, maar als het eenmaal is gezaaid, loont al het werk.

Eén van de grootste problemen is acceptatie krijgen van de beheerders van websites van derden, aangezien dit de mogelijkheid is om op een min of meer effectieve manier aan linkbuilding te doen. Je moet alles van jouw kant doen als het gaat om linkbuilding en niets aan het toeval  overlaten. Zo moet je weten hoe je gewicht in de schaal legt om te onderhandelen.

Wat is een link?

Een link is een element dat twee bronnen met elkaar verbindt, of het nu gaat om 2 pagina’s, twee documenten enz. Daarom noemen we dit een link, omdat deze de ene pagina met de andere verbindt.

Er zijn verschillende soorten links, afhankelijk van hun typologie of oogpunt. Als je bijvoorbeeld een link van de ene pagina op je website naar een andere pagina op je website opneemt, noem je die link een ‘interne link’.

Een ander voorbeeld is wanneer een pagina van een externe website of een derde partij naar jouw website linkt, dat noem je een inkomende link of in meer technische termen een backlink.

Een backlink is dus een link of inkomende link die je helpt om autoriteit naar jouw website te genereren, hetzij natuurlijk (zonder jouw tussenkomst) of kunstmatig gebeurt.

Wat is linkbuilding? 

Linkbuilding is een techniek die, samen met copywriting en andere marketingacties, wordt gebruikt om op een “kunstmatige” manier webautoriteit te verwerven. Met als gevolg dat de positionering van je website wordt verbeterd.

Met andere woorden, linkbuilding is een strategie die gebaseerd is op het kunstmatig opnemen van links tussen pagina’s van verschillende domeinen (bijvoorbeeld tussen een URL van jouw website en de URL van de website van een derde partij).

Deze links worden opgenomen als verwijzingen naar inhoud met toegevoegde waarde, waardoor zoekmachines kunnen zien welke pagina’s moeten worden “beloond” voor de kwaliteit van hun werk. Als je links op andere websites gaat maken, dan moet je waarde toevoegen met die links en geen spam creëren.

Genereer meer webautoriteit met strategie Linkbuilding is de techniek die bestaat uit het creëren van externe links voor een domein…

Leave a Reply

Your email address will not be published.